Продукти:
• 100 г ориз
• 100 г риба тон от консерва в собствен сос
• 100 г раци
• 100 г гъби
• 4 чушки
• 1 твърдо сварено яйце
• 20 г краве масло
• 1 кисела краставичка
• половин лимон
• 5-6 маслини
• 1-2 с.л. лимонов сок
• 1-2 с.л. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме ориза и в подсолена вода заедно с парченцата лимон.
Изпичаме чушките и ги нарязваме.
Почистваме и нарязваме гъбите, след което ги задушаваме в маслото.
Разстиламе отцедения ориз в салатиера и отгоре подреждаме рибата, раците, чушките и гъбите. Подправяме на вкус и украсяваме с нарязаните твърдо сварено яйце, кисела краставичка и маслини.
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...