Продукти:
• 1 средно голяма глава карфиол
• 6 сардели /от консерва в собствен сос/
• 3 с.л. олио
• 1 с.л. винен оцет
• 15-20 маслини
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме карфиола в подсолена вода. Щом омекне, го отцеждаме. Заливаме го със студена вода и отново оставяме да се отцеди. Разделяме го на розички и го размесваме с маслините и с обезкостените и нарязани на късчета сардели.
Разбиваме олиото заедно с оцета, черен пипер и сол на вкус. Заливаме салатата с тази смес и поднасяме.
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...