Продукти:
• 1 средно голяма глава карфиол
• 6 сардели /от консерва в собствен сос/
• 3 с.л. олио
• 1 с.л. винен оцет
• 15-20 маслини
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме карфиола в подсолена вода. Щом омекне, го отцеждаме. Заливаме го със студена вода и отново оставяме да се отцеди. Разделяме го на розички и го размесваме с маслините и с обезкостените и нарязани на късчета сардели.
Разбиваме олиото заедно с оцета, черен пипер и сол на вкус. Заливаме салатата с тази смес и поднасяме.
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...