Продукти:
• 400 г моркови
• 1 малка консерва риба тон в олио
• 1 малка стерилизирана краставичка
• 4 с.л. майонеза
• 1 с.л. прясно мляко
• лимонов сок, оцет
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме морковите на мънички кубчета и ги разбъркваме с лимонов сок, сол, черен пипер и разреден оцет.
Прехвърляме ги в салатиера, заливаме с разредената с млякото майонеза и оставяме салатата в хладилник, докато салатата се охлади добре.
Разпределяме отгоре ситно нарязаната риба, украсяваме с парченца стерилизирана краставичка и поднасяме.
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...