Продукти:
• 2 риби /сафрид, мерлуза, хек/
• 6 картофа
• 4 глави лук
• 2 ч.ч. майонеза
• 2 лимона
• магданоз, сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Сваряваме поотделно картофите и рибата в подсолена вода. Изчакваме да изстинат и ги нарязваме на филийки.
Прибавяме ситно нарязаните лук и магданоз, майонезата, черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме добре и разпределяме в чинии за сервиране.
Украсяваме с резенчета лимон и листа от магданоз.
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...