Продукти:
• 300 г зелен фасул
• 200 г риба тон
• 2 твърдо сварени яйца
• 2 с.л. лимонов сок
• 4 с.л. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме фасула косо на парченца с дължина около 2 см. Пускаме го във вряща подсолена вода и варим, докато омекне. Отцеждаме, поръсваме с лимоновия сок, олиото и малко черен пипер и го оставяме да изстива.
Когато изстине го изсипваме в чиния за сервиране и отгоре подреждаме нарязаната на парченца риба. Украсяваме с нарязаните на кръгчета яйца.
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...