Кулинарни рецепти » Патица с прясно зеле

 Патица с прясно зеле

Продукти: (за 6 порции)

• 1 млада патица
• 1 прясна зелка
• 100 г свинска мас /или 1 к.ч. олио/
• 2 с.л. доматено пюре
• черен пипер, сол
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Нарязваме патицата на порции, които запържваме в сгорещена мазнина, докато хванат златиста коричка.

Запържваме нарязаното на ивички зеле. Слагаме запържените порции месо в тенжера под налягане и изсипваме върху тях запърженото зеле. Заливаме с разтопената мас, прибавяме доматеното пюре, размито в 1 ч.ч. вода, посоляваме и поръсваме с черен пипер.

Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и задушаваме 30 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Начало