Продукти: (за 6 порции)
• 6 бекаса
• 3 глави лук
• 1 корен пащърнак
• 1 глава целина
• 1 корен магданоз
• 1 морков
• 1 дафинов лист
• 1,5 ч.ч. червено вино
• 1 пакетче краве масло
• 1 с.л. брашно
• 1-2 филии сух бял хляб
• черен пипер, бахар, сол
Начин на приготвяне:
Натриваме бекасите отвътре и отвън със сол и черен пипер, намазваме ги леко с масло и запичаме във фурната. После отделяме кожата, шийките и краката, счукваме ги във хаванче на каша, и ги запържваме в сгорещено масло заедно със ситно нарязаните лук, пащърнак, морков, целина и магданозен корен.
Задушаваме всичко, токато зеленчуците омекнат. Сипваме виното, слагаме дафиновия лист, 2-3 зърна бахар и 5-6 зърна черен пипер, посоляваме и варим сместа около 1 час. Прибавяме запръжка, приготвена от 1 с.л. масло и леко препеченото брашно, и доваряваме.
Накрая прецеждаме сместа през сито, като претриваме зеленчуците. Разрязваме бекасите на половинки, нареждаме ги в широка чиния за сервиране, украсяваме с пържени хлебни кубчета и заливаме с приготвения сос.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...