Продукти:
• 1 пиле (около 1 1/2 кг)
• 1 1/2 кг домати
• 1 глава лук
• 1 чушка
• 80 г мазнина
• 400 г прясно мляко
• 500 г сметана
• 1 бурканче стерилизирани гъби
• сол, червен пипер
Начин на приготвяне:
Пилето изчистваме, измиваме и нарязваме на парчета. Ситно нарязания лук изпържваме до златисто, прибавяме червения пипер и заливаме с малко вода.
В отделен съд запържваме пилето заедно с чушката и 1 домат, след което прибавяме и лучената смес.
Млякото разбиваме с брашното на гладка смес, прибавяме към пилето и оставяме да се свари.
Преди сервиране разбиваме сметаната с щипка сол и с нея гарнираме месото. Всяка порция обграждаме с нарязани на кръгчета пресни домати.
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...