Кулинарни рецепти » Пиле в сос от лук

 Пиле в сос от лук

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 1 връзка корени за супа
• 4 глави лук
• 2-3 с.л. олио
• 2 с.л. брашно
• 1 к.ч. прясно мляко
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме почистеното пиле в подсолена вода заедно с корените за супа. Изваждаме го, обезкостяваме и нарязваме месото на ситно.

Обелваме лука и го пущаме за 2 мин във вряща вода. След това го изплакваме със студена вода, нарязваме го на ситно и го задушаваме в мазнината. Прибавяме брашното, запържваме до златисто и заливаме с млякото и малко бульон от пилето.

Варим, докато получим умерено гъст сос, прибавяме месото и отстраняваме от огъня.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Начало