Продукти: (за 8 порции)
• 2 кг месо от пуйка
• 3-4 глави лук
• 1-2 сухи червени чушки
• 1 ч.ч. олио
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• 2 ч.л. винен оцет
• магданоз, тарос, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме чушките в хладка вода и ги отцеждаме. Нарязваме месото на хапки и го сваряваме в подсолена вода.
Нарязваме лука на филийки и го стриваме с малко сол. Сваряваме го в малко вода. Щом водата се изпари, наливаме олиото и го запържваме. Прибавяме брашното, размито в малко вода, поръсваме червения пипер и наливаме 3 к.ч. от бульона, в който сме варили месото.
Разбъркваме и прибавяме месото и чушките. Поръсваме ситно нарязаните зелении, захлупваме и варим на тих огън, докато ястието остане на мазнина. Накрая подправяме с оцета.
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...