Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 2 с.л. зехтин
• 100 г гъби
• 1 глава лук
• 1 скилидка чесън
• 1 к.ч. бяло вино
• 250 г домати
• 1 щипка захар
• 1 ч.л. доматено пюре
• риган, магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Разрязваме изчистеното пиле на четвъртинки, посоляваме, поръсваме с черен пипер и изпържваме в сгорещения зехтин. Прибавяме ситно нарязаните чесън и лук, обръщаме порциите и пържим още 6-7 мин. Прибавяме виното и варим, докато се изпари на половина.
Прибавяме обелените и нарязани домати, доматеното пюре, щипка захар и щипка риган и задушаваме под похлупак около 20 мин. Прибавяме нарязаните на парченца гъби и задушаваме без похлупак, докато пилето и гъбите омекнат, а доматите станат на сос. Преди да поднесем поръсваме с наситнен магданоз.
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...