Продукти:
• 250 г извара
• 3-4 с.л. олио
• 1/2 ч.л. червен пипер
• 2 скилидки чесън
• 1/2 зелени пиперки от туршия
• маслини, орехи
Начин на приготвяне:
Разбъркваме олиото с червения пипер, прибавяме счукания чесън и изварата. Разбиваме с вилица, докато получим пухкав крем.
Оформяме сместа като таралежче, а върху него набождаме нарязаните на иглички печени орехови ядки. От маслините правим очички и муцунка на таралежчето, а около него нареждаме ивички от чушките.
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...