Продукти:
• 500 г козе сирене
• 9 големи чушки /по 3 зелени, червени, жълти/
• 280 мл зехтин
• 50-100 мл бяло вино
• 10 г желатин
• 1 ч.ч. сметана
• 2-3 стръка копър
• 4-8 стръка магданоз
• 1 стрък босилек
• 1/2 ч.л. смлян черен пипер
• подправки
Начин на приготвяне:
Потапяме чушките за 10 мин във вряща подсолена вода. Обелваме ги и ги нарязваме на ленти, които разстиламе в тава. Поръсваме със сол, черен пипер, ситно нарязани магданоз, копър и босилек. Поливаме ги със зехтин и оставяме да престоят около 30 мин на хладно.
Затопляме виното, отстраняваме от огъня и прибавяме останалия зехтин, сметаната, пасираното сирене и предварително разтворения желатин. Поръсваме с черен пипер и объркваме добре.
Покриваме дъното на малка тавичка с домакинско фолио и редуваме пластове от чушки и кремообразна смес. Отгоре пак покриваме с фолио. Притискаме с дъска за хляб и поставяме лека кутия. Оставяме да престои 1 нощ в хладилник.
Нарязваме добре охладения мус на правоъгълни парчета и поднасяме с препечени филийки черен или ръжен хляб.
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...