Кулинарни рецепти » Пастет от патладжани

 Пастет от патладжани

Продукти:

• 1 кг патладжани
• 180 г краве масло
• 1 ч.ч. брашно
• 500 мл прясно мляко
• 2 жълтъка
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Изпичаме патладжаните на силен огън и веднага ги обелваме, за да не почернеят. Прекарваме ги през месомелачка.

В половината от маслото запържваме брашното до златисто. Прибавяме патладжаните и бъркаме, докато получим еднородна смес. Разреждаме с горещото мляко, прибавяме разбитите жълтъци и разбъркваме много добре.

Сгорещяваме много силно останалото масло и заливаме с него патладжана. Посоляваме на вкус и разбъркваме. След това варим сместа 10 мин на водна баня. След като отстраним от огъня, поръсваме готовия пастет с черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Начало