Кулинарни рецепти » Пастет от език

 Пастет от език

Продукти:

• 850 г телешки език
• 250 г червени чушки
• 50 г лук
• 200 г доматено пюре
• 50 г олио
• 1 зелена салата
• настърган хрян, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме езика в подсолена вода, обливаме го със студена и го обелваме. Прекарваме го през месомелачка и го смесваме с половината олио и настъргания хрян. Разбъркваме добре.

Смиламе лука и изчистените от семките чушки, прибавяме доматеното пюре, подправяме със сол и смесваме зеленчуците с езиковата кайма.

От листата на зелената салата правим подложка в голяма салатиера и отгоре подреждаме пастета.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Начало