Кулинарни рецепти » Пастет от свински черен дроб

 Пастет от свински черен дроб

Продукти:

• 500 г свински черен дроб
• 300 г сланина
• 50 г свинска мас или 1/2 к.ч. олио
• 2 глави лук
• 3 с.л. коняк или ром
• 2 яйца
• 3 с.л. брашно
• 1 щипка настъргано индийско орехче
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на дребно и го задушаваме с част от мазнината, докато поомекне.

Почистваме дроба от ципите и кръвоносните съдове и го нарязваме на парченца, а 1/3 от сланината нарязваме на кубчета.

Смесваме така подготвените продукти и ги прекарваме през месомелачка, а след това - пасираме. Прибавяме яйцата, брашното, останалата част от мазнината, коняка, индийското орехче, черен пипер и сол. Разбъркваме сместа много добре и оформяме на руло.

Увиваме рулото с нарязаната на тънки листчета сланина, след това увиваме с тензух или марля, привързваме добре с конец и варим на слаб огън в предварително затоплена вода около 1 час. Оставяме пастета да изстине в бульона, изваждаме и нарязваме на тънки кръгчета.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Начало