Продукти:
• 100 г извара
• 2-3 с.л. прясно мляко
• 1 к.ч. олио
• 2-3 скилидки счукан чесън
• ситно нарязан магданоз
• сол, червен пипер
Начин на приготвяне:
Разбиваме изварата с миксер, като на тънка струйка прибавяме прясното мляко и олиото. След като получим гладка еднородна смес, овкусяваме със счукания чесън, сол, червен пипер и наситнен магданоз. По желание може да прибавим и черен пипер.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...