Продукт:
• 2 кофички кисело мляко
• 1 ч.ч. ситно натрошено сирене
• 1 малка глава лук
• 1 ч.л. ситно нарязан магданоз
• 3 скилидки чесън
• чубрица, сол
Начин на приготвяне:
Сипваме киселото мляко в платнена торбичка /или в торбичка от многослойна марля/ и го оставяме да се изцежда една нощ.
Разтопяваме сиренето на водна баня заедно с маслото. След това при непрекъснато бъркане прибавяме изцеденото кисело мляко. Като продължаваме да бъркаме, прибавяме ситно нарязания магданоз, стритата чубрица, счукания чесън и сол на вкус.
Поднасяме пастета, намазан върху сандвичи или върху хапки.
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...