Кулинарни рецепти » Пилешко с бамбукови връхчета

 Пилешко с бамбукови връхчета
/Китай/

Продукти: (за 1-2 порции)

• 200 г пилешки гърди
• 200 г бамбукови връхчета /1 консерва/
• 1 с.л. вино
• 2 с.л. брашно
• 1 малка глава лук
• 1 малка глава чесън
• 1 ч.л. джинджифил
• 1 белтък
• 1 к.ч. олио
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме бамбуковите връхчета и ги попарваме в малко вода. Разбиваме белтъка и го смесваме с брашното, размито в малко вода. Нарязваме месото на ивички и го потапяме в белтъчната смес.

Сгорещяваме олиото и изпържваме месото, като непрекъснато бъркаме. Изваждаме го, прецеждаме олиото и отново го загряваме.

Изпържваме ситно нарязания лук и бамбуковите връхчета. Наливаме виното, посоляваме и подправяме с джинджифила. Връщаме месото, поръсваме ситно нарязания чесън и разбъркваме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Начало