Продукти: (за 4 порции)
• 1 средно голямо пиле
• 2 глави лук
• 4 с.л. брашно
• 100 г краве масло
• 1 глава чесън
• сокът от 2 лимона
• кимион, магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Завързваме крилете и краката на пилето плътно към тялото, за да не стърчат. Натриваме го от всички страни със смес от кимион, черен пипер и сол. В съд с капак разтопяваме половината от маслото и изпържваме в него пилето от всички страни.
Изваждаме пилето и слагаме в същата мазнина ситно нарязания лук. След като се задуши, прибавяме брашното, разреждаме с 3 ч.ч. пилешки бульон и оставяме соса да се вари около 5 мин.
Нарязваме пилето на порции, слагаме ги в соса и ги оставяме да се варят 15 мин. Накрая подправяме със счукания с малко сол чесън, лимонов сок, ситно нарязан магданоз, черен пипер и сол на вкус.
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....