Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг тиквички
• 250 г извара
• 2 яйца
• 1 к. ч. мазнина
• сол и копър
Начин на приготвяне:
Нарязваме обелените тиквички по дължина на половинки. Издълбаваме ги внимателно и ги задушаваме в част от мазнината и малко вода.
Нареждаме ги в тавичка и ги пълним със сместа от изварата и яйцата. Заливаме с мазнината и печем до леко зачервяване. Поднасяме ги поръсени с копър.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...