Кулинарни рецепти » Овчарски гювеч

 Овчарски гювеч

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг чушки
• 250 г домати
• 200 г лук
• 1/2 ч. ч. олио
• 200 г сирене
• 5 с. л. брашно
• 1 кофичка кисело мляко
• сол, магданоз

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на дребно и го задушаваме в мазнината. Щом поомекне, последователно прибавяме и задушаваме нарязаните на дребно чушки и домати.

Задушените зеленчуци разстиламе в тавичка и покриваме с настърганото сирене, смесено с част от нарязания на ситно магданоз.

Приготвяме сос от млякото, брашното и яйцата. Посоляваме на вкус и заливаме ястието с него.

Печем в умерено загрята фурна. Поднасяме готовия гювеч, поръсен със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Начало