Кулинарни рецепти » Пълнени картофи със сирене и яйца

 Пълнени картофи със сирене и яйца

Продукти: (за 5 порции)

• 1 кг картофи
• 1 пакетче краве масло
• 250 г сирене
• 1-2 глави лук
• 2 яйца
• 3-4 домата
• магданоз, сол

За соса:

• 30 г брашно
• 30 г краве масло
• 50 г кашкавал
• 1 жълтък.

Начин на приготвяне:

Обелваме картофите и ги издълбаваме. Слагаме ги в съд с подсолена вода, за да не потъмнеят по време на подготовката.

Нарязваме лука на дребно и го задушаваме, докато омекне. Отстраняваме от огъня и прибавяме част от доматите, нарязани на дребно, сиренето, яйцата и магданоза.

Пълним с готовата смес издълбаните картофи и ги подреждаме в тава. Заливаме с разреден доматен сос, приготвен от останалите домати и сгорещено масло, и печем в умерена фурна.

Заливаме опечените картофи със сос, приготвен от брашното, маслото, настъргания кашкавал и жълтъка и леко запичаме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Начало