Кулинарни рецепти » Пълнени картофи със сирене и яйца

 Пълнени картофи със сирене и яйца

Продукти: (за 5 порции)

• 1 кг картофи
• 1 пакетче краве масло
• 250 г сирене
• 1-2 глави лук
• 2 яйца
• 3-4 домата
• магданоз, сол

За соса:

• 30 г брашно
• 30 г краве масло
• 50 г кашкавал
• 1 жълтък.

Начин на приготвяне:

Обелваме картофите и ги издълбаваме. Слагаме ги в съд с подсолена вода, за да не потъмнеят по време на подготовката.

Нарязваме лука на дребно и го задушаваме, докато омекне. Отстраняваме от огъня и прибавяме част от доматите, нарязани на дребно, сиренето, яйцата и магданоза.

Пълним с готовата смес издълбаните картофи и ги подреждаме в тава. Заливаме с разреден доматен сос, приготвен от останалите домати и сгорещено масло, и печем в умерена фурна.

Заливаме опечените картофи със сос, приготвен от брашното, маслото, настъргания кашкавал и жълтъка и леко запичаме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Начало