Продукти: (за 4 порции)
• 8 пиперки
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 250 г царевично брашно
• 1 ч.ч. сварени царевични зърна
• 100 г сирене
• 1 пакетче краве масло
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме пиперките.
Смесваме половината разтопено масло с прясното мляко и слагаме сместа да заври на огъня. Малко по малко, като бъркаме непрекъснато, прибавяме царевичното брашно, докато се получи добре сварена гъста каша (която като изстине, става гъста като качамак). Посоляваме.
Сваряваме царевичните зърна и натрошеното сирене, прибавяме ги към царевичната каша и с тази смес напълваме пиперките. Слагаме в отворите по малко от останалото масло, нареждаме чушките в тавичка и печем 5-10 минути при температура 250°С.
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...