Продукти: (за 4 порции)
• 8 пиперки
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 250 г царевично брашно
• 1 ч.ч. сварени царевични зърна
• 100 г сирене
• 1 пакетче краве масло
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме пиперките.
Смесваме половината разтопено масло с прясното мляко и слагаме сместа да заври на огъня. Малко по малко, като бъркаме непрекъснато, прибавяме царевичното брашно, докато се получи добре сварена гъста каша (която като изстине, става гъста като качамак). Посоляваме.
Сваряваме царевичните зърна и натрошеното сирене, прибавяме ги към царевичната каша и с тази смес напълваме пиперките. Слагаме в отворите по малко от останалото масло, нареждаме чушките в тавичка и печем 5-10 минути при температура 250°С.
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...