Кулинарни рецепти » Сарми на фурна

 Сарми на фурна

Продукти: (за 4 порции)

• 15-20 листа от цвекло
• 3 глави лук
• 1 ч.ч. ориз
• 1 к.ч. ситно нарязани листа от целина
• 1 к.ч. ситно нарязан девисил
• 1 к.ч. ситно нарязан джоджен
• 1 1/2 к.ч. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Попарваме във вряща вода листата от цвеклото и ги оставяме да се отцедят.

С 1 к.ч. от олиото запържваме ситно нарязания лук и ориза. Прибавяме ситно нарязаните листа от целина, девисил и джоджен, посоляваме, наливаме 2 ч.ч. топла вода и варим, докато оризът набъбне.

Разпределяме сместа върху цвекловите листа, завиваме сарми и ги нареждаме в намаслена тавичка. Заливаме с останалото леко затоплено олио, към което сме прибавили червения пипер. Наливаме топла вода до половината от височината на сармите и печем 45 мин в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Начало