Продукти: (за 4 порции)
• 1 глава карфиол
• 100 г настъргано сирене
• 2 с.л. масло или маргарин
• 1 к.ч. прясно мляко
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме карфиола до омекване в подсолена вода, изваждаме и пасираме.
В малка тавичка, намазана с масло, слагаме половината от карфиола и сиренето. Поръсваме с 1 с.л. стопено масло и след това разстиламе останалия карфиол. Поливаме с масло и сипваме млякото.
Печем в силна фурна около 10 мин.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...