Кулинарни рецепти » Ябълково-чеснова салата

 Ябълково-чеснова салата

Продукти:

• 1 главичка чесън
• 2-3 с.л. лимонов сок
• 1 ч.л. орехово олио
• 3-4 по-кисели ябълки
• 3 с.л. трапезна майонеза
• 2 ч.л. дижонска горчица
• прясно смлян черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Изчистените ябълки нарязваме с кората на тънки ивички.

Бланшираме гъбите 3-4 мин в кипяща подсолена вода. Изсипваме ги върху ябълките.

Счукваме чесъна с малко сол, объркваме го с горчицата, наливаме оцета и зехтина, посоляваме със сол и черен пипер. Заливаме салатата и сервираме веднага.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Начало