Продукти:
• 1 ч.ч. майонеза
• половин кисела зелка
• 2 мариновани капии
• 8-10 маслини
• 1 твърдо сварено яйце
• магданоз, черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме зелето на ивички, а капиите – на кръгчета. Прибавяме половината ситно нарязани маслини. Сипваме майонезата, поръсваме черен пипер и ситно нарязан магданоз и разбъркваме.
Прехвърляме салатата в широка чиния за сервиране и украсяваме с останалите маслини, кръгчета от свареното яйце и клончета магданоз.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...