Продукти: (за 4 порции)
• 3-4 моркова
• 1 ябълка
• 1 парче хрян
• 200 г заквасена сметана
• магданоз
• захар, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме морковите и хряна и ги настъргваме на ситно ренде.
Обелваме ябълката и също я настъргваме на рендето. Прибавяме я към морковите и хряна и заливаме всичко със сметаната. Подправяме на вкус със захар и сол и разбъркваме.
Подреждаме салатата в чиния за сервиране и украсяваме с магданозени клончета.
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...