Продукти:
• 400 г дребни макарони (мидички)
• 350 г пресен или замразен млад грах
• 3 с.л. лимонов сок
• 1 с.л. настъргана лимонова кора
• 1 1/2 к.ч. прясно мляко
• 1 к.ч. майонеза
• 1 ч.ч. наситнен пресен босилек
• 3-4 стръка пресен лук
• едро смлян черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме макароните в подсолена вода, като към края на варенето прибавяме и граха. Отцеждаме и изплакваме със студена вода.
Разбиваме майонезата заедно с млякото. Прибавяме лимоновия сок, настърганата кора, наситнените зелен лук и босилек, черен пипер и сол на вкус.
Разбиваме много добре и заливаме макароните с така приготвения сос.
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...