Продукти:
• 250-300 г домашна юфка
• 1 пакетче сирене Крема
• 1 к.ч. кисело мляко
• 3-4 скилидки чесън
• 8-10 зелени маслини без костилки
• 1 с.л. ситно нарязан копър
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме юфката в подсолена вода, отцеждаме и я изплакваме.
Счукваме чесъна с малко сол и го смесваме със сиренето, киселото мляко, наситнения копър и нарязаните маслини. Разбъркваме добре и прибавяме сместа към сварената юфка.
Разбъркваме отново и прехвърляме салатата в широка чиния за сервиране. Украсяваме отгоре с цели зелени маслини.
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...