Продукти:
• 1 малка главичка карфиол
• 1/2 к.ч. прясно мляко
• 250 г майонеза
• 1 глава лук
• 3-4 с.л. кисело мляко
• 2 кисели краставички
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Разделяме карфиола на розички и го варим в подсолена вода, към която сме прибавили прясното мляко. После отцеждаме.
Смесваме майонезата с киселото мляко. Нарязваме лука, краставичките и магданоза.
Смесваме всички продукти, посоляваме на вкус, разбъркваме добре и оставяме салатата за 1 час в хладилник.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...