Продукти:
• 2 стръка праз
• 2 кофички отцедено кисело мляко
• 1-2 с.л. мед
• 1 к.ч. счукани орехи
• 8-10 маслини
• 1 с.л. балсамов оцет
• 3 с.л. зехтин
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме праза и го нарязваме на тънки ивички с дължина 4-5 см. Посоляваме и разстиламе половината в широка чиния за сервиране.
Изсипваме отгоре киселото мляко, размесено с меда. Разстиламе останалия праз и заливаме с дресинг, приготвен от орехите, зехтина и оцета.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...