Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 кг свинско филе
• 1-2 с.л. горчица
• 100 г краве масло
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 1 к.ч. сметана
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Намазваме филето от всички страни с горчица, поръсваме със сол и черен пипер. Печем в тавичка, в която сме разтопили маслото. По време на печенето обръщаме месото, за да се зачерви от всички страни.
След това заливаме с топлото мляко и печем още около час, като от време на време поливаме месото с получения сос.
Опеченото месо изваждаме в продълговата чиния, а отделно сервираме соса, към който сме прибавили сметаната.
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...