Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 кг свинско филе
• 1-2 с.л. горчица
• 100 г краве масло
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 1 к.ч. сметана
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Намазваме филето от всички страни с горчица, поръсваме със сол и черен пипер. Печем в тавичка, в която сме разтопили маслото. По време на печенето обръщаме месото, за да се зачерви от всички страни.
След това заливаме с топлото мляко и печем още около час, като от време на време поливаме месото с получения сос.
Опеченото месо изваждаме в продълговата чиния, а отделно сервираме соса, към който сме прибавили сметаната.
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...