Продукти:
• 1 кг телешко месо
• 500 г печени чушки
• 2-3 глави лук
• 2-3 домата
• 5-6 скилидки чесън
• 1 к.ч. олио
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на хапки и го задушаваме заедно със ситно нарязания лук в сгорещената мазнина. Щом поомекне, прехвърляме сместа в глинен гювеч, наливаме 1 ч.ч. гореща вода и печем в силна фурна.
Когато водата се изпари, прибавяме чесъна и настърганите домати. Подправяме с черен пипер и сор и печем още 15-20 мин.
Накрая прибавяме нарязаните печени чушки и запичаме десетина минути. Поръсваме готовото ястие с наситнен магданоз.
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...