Продукти: (за 6 порции)
• 1 кг свински пържоли
• 1 ч.л. смлян черен пипер
• 1 к.ч. олио
• 3 глави лук
• 2 моркова
• половин глава целина
• 6-7 скилидки чесън
• 1 ч.ч. бяло вино
• 2 домата
• половин лимон
• сол
Начин на приготвяне:
Начукваме пържолите, посоляваме ги, поръсваме ги с черния пипер и ги изпържваме от двете страни в силно загрята мазнина.
Прехвърляме ги в тавичка, а в мазнината последователно задушаваме и прехвърляме в тавичката ситно нарязания лук, нарязаните на малки кубчета моркови и целина и ситно скълцания чесън.
Наливаме виното и върху всяка пържола слагаме резенчета от доматите и лимона. Печем само 15 мин в силна фурна и поднасяме пържолите топли.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...