Продукти: (за 6 порции)
• 1 кг чушки
• 1 и 1/2 ч.ч. ориз
• 1 глава лук
• 600 г кьопоолу
• 250 г кайма
• сол, черен пипер, джоджен
• олио
За соса:
• 1 кофичка кисело мляко
• 1 яйце
• 2 с.л. брашно, размито в малко вода
• сол на вкус
Начин на приготвяне:
В дълбок тиган с горещо олио изпържваме нарязания лук и сипваме кьопоолуто. Добавяме ориза, а след малко и червения пипер. Доливаме 3 ч.ч. топла вода.
Когато течността поизври, слагаме и подправките. Щом оризът се сгъсти, с вилица разбиваме в него каймата. Напълваме изчистените от семките чушки, като накрая потапяме само отвора им в брашно.
Нареждаме в тавичка, заливаме с 1-2 ч.ч. вряла вода и запичаме, докато останат на мазнина. Всяка порция заливаме със сос от посочените продукти, които сме смесили на тих огън.
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...