Кулинарни рецепти » Свински ребра на фурна

 Свински ребра на фурна

Продукти: (за 4 порции)

• 4 свински ребра
• 4 глави лук
• 4 чушки
• 500 г домати
• 7-8 зърна черен пипер
• 2 карамфила
• 1/2 ч.л. джинджифил
• 1 к.ч. олио
• 1 к.ч. винен оцет
• 1/2 ч.л. канела
• 1/2 ч.л. червен пипер
• 1/2 ч.л. захар
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме ребрата в подсолена вода и ги оставяме да се отцедят.

Попарваме, обелваме и настъргваме на ситно ренде доматите. Смесваме ги със ситно нарязания лук и почистените и ситно нарязани чушки. Прибавяме черния пипер, карамфила, джинджифила и олиото и задушаваме на умерен огън около 30 мин.

Пасираме задушените продукти и добавяме оцета, канелата, червения пипер, захарта и сол на вкус. Варим на тих огън, докато сосът се сгъсти.

Нареждаме сварените и отцедени ребра в тавичка и ги заливаме със соса. Печем ги отначало на силна фурна /около 10 мин/, а след това намаляме огъня и ги допичаме още 20 мин на слаба фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Начало