Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг чушки Долма
• 500 г смляно овнешко месо
• 2 глави лук
• 1 морков
• 1 к.ч. ориз
• 2 домата
• 5-6 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• 2 яйца
• 1 ч.ч. кисело мляко
• копър, магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме чушките, изчистваме ги от семената и леко ги посоляваме отвътре.
Приготвяме плънка от смляното месо, ситно нарязания лук, моркова, настърган на едро ренде, ориза, издълбаната и нарязана вътрешност на доматите, ситно нарязани копър и магданоз, олио, червен и черен пипер.
Посоляваме, разбъркваме и с така приготвената плънка пълним чушките. От доматите, чиято вътрешност сме използвали, изрязваме кръгчета, които използваме като капачета за пиперките.
Нареждаме напълнените чушки в тава, заливаме ги с 1 ч.ч. вода и печем в умерено силна фурна. След като се опекат, заливаме чушките с разбитите с киселото мляко яйца и запичаме още десетина минути. Поднасяме с кисело мляко.
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...