Продукти: (за 4 порции)
• 8 зелени пиперки Долма
• 1 глава лук
• 2 скилидки чесън
• 500 г кайма
• половин консерва стерилизирани домати
• 1 ч.ч. ориз
• 1/3 пакетче краве масло
• 3-4 с.л. олио
• риган, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме пиперките, почистваме ги от дръжките и семената, попарваме ги за 3 мин във вряща вода, изваждаме ги и ги подсушаваме.
Нарязваме чесъна и лука на ситно и ги запържваме в сгорещеното олио. Прибавяме каймата, запържваме и нея като непрекъснато бъркаме с вилица. Слагаме предварително намачканите домати заедно със сока, риган, сол и черен пипер. Разбъркваме и варим, докато сокът от доматите се изпари. След това прибавяме ориза и разбъркваме.
С тази смес напълваме добре чушките и ги нареждаме в намаслен съд, а около тях изсипваме остатъка от сместа с месото. Печем около 30 мин в умерена фурна и сервираме чушките горещи.
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...