Продукти: (за 5-6 порции)
• 1 заек (около 1,5 кг)
• 2 стръка праз
• 50 г бекон
• 1 с.л. краве масло
• 2 с.л. коняк
• 1 к.ч. червено вино
• 1 ч.ч. бульон
• 3-4 скилидки чесън
• 50 г смлени орехови ядки
• 1 дафинов лист
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме заека на порции, които натриваме с черен пипер и сол. Нарязваме бекона и праза на малки кубчета.
Изпържваме месото от всички страни в сгорещената мазнина. Изваждаме го и в същата мазнина запържваме бекона и праза. Щом празът поомекне, връщаме месото, поливаме с коняка и запалваме за кратко.
Прехвърляме месото в пръстен гювеч, а към соса в тигана добавяме виното и бульона. Възвираме на огъня, поръсваме с наситнен магданоз и добавяме дафиновия лист, счукания чесън и смлените орехи. Разбъркваме и заливаме месото с така приготвения сос.
Захлупваме гювеча и го слагаме в студена фурна. Загряваме постепенно до 200°С и печем 1 час и 30 мин.
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...