Продукти: (за 5 порции)
• 800 г свинско месо от бута
• 3 с.л. олио
• 3-4 глави лук
• 6-7 домата
• 150 г варена наденица
• 1 ч.ч. бяло вино
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на хапки, които запържваме в сгорещеното олио заедно със ситно нарязания лук. След 10 мин подправяме с черен пипер и сол и прибавяме обелените и настъргани домати. Слагаме нарязаната наденица и задушаваме 10 мин.
Прехвърляме ястието в тавичка, наливаме виното и запичаме 15 мин в умерена фурна.
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...