Продукти: (за 6 порции)
• 1 овчи бут
• 100 мл водка
• 1 връзка корени за супа
• 1-2 глави лук
• лимонова кора
• 100 г гъби
• 500 г кисело мляко
• 200 г краве масло
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Начукваме бутчето и го заливаме с киселото мляко, разредено с малко вода. Държим го в тази марината 24 часа. Изваждаме го, посоляваме и го изпържваме в сгорещеното масло. Щом се зачерви, го прехвърляме в тавичка.
Прибавяме нарязания на парченца зарзават и наситнените лук и гъби. Наливаме водката, слагаме подправките и печем на умерена фурна, като периодично обливаме със соса, който се отделя.
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...