Продукти: (за 6 порции)
• 1 овчи бут
• 100 мл водка
• 1 връзка корени за супа
• 1-2 глави лук
• лимонова кора
• 100 г гъби
• 500 г кисело мляко
• 200 г краве масло
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Начукваме бутчето и го заливаме с киселото мляко, разредено с малко вода. Държим го в тази марината 24 часа. Изваждаме го, посоляваме и го изпържваме в сгорещеното масло. Щом се зачерви, го прехвърляме в тавичка.
Прибавяме нарязания на парченца зарзават и наситнените лук и гъби. Наливаме водката, слагаме подправките и печем на умерена фурна, като периодично обливаме със соса, който се отделя.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...