Кулинарни рецепти » Овчи бут с кисело мляко

 Овчи бут с кисело мляко

Продукти: (за 6 порции)

• 1 овчи бут
• 100 мл водка
• 1 връзка корени за супа
• 1-2 глави лук
• лимонова кора
• 100 г гъби
• 500 г кисело мляко
• 200 г краве масло
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Начукваме бутчето и го заливаме с киселото мляко, разредено с малко вода. Държим го в тази марината 24 часа. Изваждаме го, посоляваме и го изпържваме в сгорещеното масло. Щом се зачерви, го прехвърляме в тавичка.

Прибавяме нарязания на парченца зарзават и наситнените лук и гъби. Наливаме водката, слагаме подправките и печем на умерена фурна, като периодично обливаме със соса, който се отделя.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Начало