Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг овнешко месо
• 500 г къси макарони
• 5-6 зрели домати
• 1 средно голяма глава лук
• 1 к.ч. зехтин /или олио/
• 1 глава чесън
• 200 г настърган кашкавал
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме месото, нарязваме го на порции и го слагаме в намаслена тава. Обелваме доматите, нарязваме ги на ситно и ги смесваме със ситно нарязаните лук и чесън, мазнината, черен пипер и сол.
Изливаме сместа при месото, прибавяме 1 ч.ч. вода и печем около 2 часа до зачервяване на месото в предварително загрята умерена фурна.
Обръщаме месото, доливаме 3 ч.ч. вода и когато водата кипне, добавяме макароните. Печем, докато се изпари водата. Поднасяме ястието, поръсено с настърган кашкавал.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...