Продукти: (за 4 порции)
• 320 г говеждо филе
• 100 г краве масло
• 8 яйца
• 1 к.ч доматен сок
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме филето и го нарязваме на филийки. В тавичка сгорещяваме маслото и подреждаме месото. Поръсваме със сол и червен пипер и печем в умерена фурна, обръщайки от време на време филийките.
Щом поруменеят равномерно, наливаме доматения сок и готвим още малко. Накрая счупваме от ниско яйцата, наръсваме със сол и черен пипер и допичаме, докато белтъците се втвърдят.
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...