Кулинарни рецепти » Говеждо с яйца

 Говеждо с яйца

Продукти: (за 4 порции)

• 320 г говеждо филе
• 100 г краве масло
• 8 яйца
• 1 к.ч доматен сок
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме филето и го нарязваме на филийки. В тавичка сгорещяваме маслото и подреждаме месото. Поръсваме със сол и червен пипер и печем в умерена фурна, обръщайки от време на време филийките.

Щом поруменеят равномерно, наливаме доматения сок и готвим още малко. Накрая счупваме от ниско яйцата, наръсваме със сол и черен пипер и допичаме, докато белтъците се втвърдят.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Начало