Кулинарни рецепти » Салата от пържени камби

 Салата от пържени камби

Продукти:

• 500 г червени камби
• 2 с.л. оцет
• 1 к.ч. олио
• 1 щипка захар
• сол

Начин на приготвяне:

Избираме по-едри камби, почистваме ги от дръжките и семената и ги изпържваме в сгорещената мазнина. Изваждаме изпържените камби, оставяме да изстинат напълно и ги нареждаме в салатиера.

Заливаме със смес от оцета и 2-3 с.л. от олиото, в което сме пържили камбите. Посоляваме на вкус и поръсваме захарта.

Оставяме салатата да престои 1 час, като през това време два-три пъти обръщаме камбите.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Начало