Продукти:
• 500 г червени камби
• 2 с.л. оцет
• 1 к.ч. олио
• 1 щипка захар
• сол
Начин на приготвяне:
Избираме по-едри камби, почистваме ги от дръжките и семената и ги изпържваме в сгорещената мазнина. Изваждаме изпържените камби, оставяме да изстинат напълно и ги нареждаме в салатиера.
Заливаме със смес от оцета и 2-3 с.л. от олиото, в което сме пържили камбите. Посоляваме на вкус и поръсваме захарта.
Оставяме салатата да престои 1 час, като през това време два-три пъти обръщаме камбите.
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...