Продукти:
• 6 картофа
• 1 глава червен лук
• 1 връзка магданоз
• 2 стръка целина
• 4 стръка зелен лук
• 5 с.л. начукано печено и запържено кашу
• 3 с.л. печено тиквено семе
• 3 с.л. зехтин
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 с.л. лимонов сок
• 1 ч.л. червено вино
• 1ч.л. соев сос
• 1 ч.л. леко лют червен пипер
• сол.
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите със соевия сос, червения пипер и 1 щипка сол. Обелваме и
оставяме да изстиват, след което нарязваме на кубчета.
Смесваме доматеното пюре, виното, сока и соса, наситнените червен лук и стръковете от целина. Оставяме малко да постоят и пасираме.
Леко запържваме кашуто и тиквените семена в тефлонов тиган с малко мазнина, счукваме ги леко и добавяме към соса. Заливаме оцветените картофи, посипваме с наситнените зелении и леко разбъркваме.
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...