Продукти: (за 4 порции)
• 1 ч.ч. бял боб
• 1 с.л. сода бикарбонат
• 1 глава лук
• 1 глава чесън
• 1 к.ч. зехтин
• сокът от 2 лимона
• магданоз, джоджен, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме боба за 1 нощ в студена вода, към която сме добавили 1 ч.л. сода бикарбонат. На следващата сутрин го измиваме, заливаме със студена вода и варим, докато омекне. Малко преди да свалим от огъня – посоляваме.
Отцедеждаме сварения фасул и го изсипваме в плато за сервиране. Разстиламе върху него нарязания на ивички лук.
Счукваме чесъна с малко сол, прибавяме зехтина и лимоновия сок и разбъркваме добре. Заливаме боба с тази смес и отгоре поръсваме със ситно нарязани магданоз и джоджен.
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...