Продукти: (за 4 порции)
• 1 ч.ч. бял боб
• 1 с.л. сода бикарбонат
• 1 глава лук
• 1 глава чесън
• 1 к.ч. зехтин
• сокът от 2 лимона
• магданоз, джоджен, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме боба за 1 нощ в студена вода, към която сме добавили 1 ч.л. сода бикарбонат. На следващата сутрин го измиваме, заливаме със студена вода и варим, докато омекне. Малко преди да свалим от огъня – посоляваме.
Отцедеждаме сварения фасул и го изсипваме в плато за сервиране. Разстиламе върху него нарязания на ивички лук.
Счукваме чесъна с малко сол, прибавяме зехтина и лимоновия сок и разбъркваме добре. Заливаме боба с тази смес и отгоре поръсваме със ситно нарязани магданоз и джоджен.
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...