Продукти: (за 4 порции)
• 600 г броколи
• 200 мл зеленчуков бульон
• 150 г кисело мляко
• 2 с.л. сметана
• 2 с.л. айрян
• 1 с.л. олио
• 2 с.л. ситно нарязани пера от пресен лук
• 2 с.л. скълцани бадеми
• 1 стръкче исиот
• магданоз, маточина
• зелена салата
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накъсваме броколите на по-големи розички, пускаме ги в кипящия бульон, намаляваме котлона и варим 6 мин. Прехвърляме ги в гевгир, обливаме със студена вода и оставяме да се отцедят върху салфетка.
Разбиваме заедно сметаната, млякото и айряна. Подправяме със сол, черен пипер и исиот.
Разбъркваме в олиото зелените подправки и ги съединяваме с млечната смес. Накисваме в тази смес броколите за 10 мин.
Леко запичаме бадемите в сух тефлонов тиган.
Оформяме подложка от листата на салатата, разпределяме броколите, заливаме с млечната смес, наръсваме с бадемите и украсяваме с листенца маточина.
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...