Продукти:
• 1 кг картофи
• 1 голяма глава целина
• оцет, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме целината, нарязваме я на тънки дълги ивици, сваряваме я до омекване в подсолена вода и оставяме да се отцеди.
Сваряваме отделно картофите, обелваме ги и ги нарязваме на тънки кръгчета.
Смесваме картофите и отцедената целина и подправяме със сол и лимонов сок на вкус. Оставяме салатата да престои няколко часа в хладилник, поръсваме със ситно нарязан магданоз и поднасяме.
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...