Продукти:
• 1 кг картофи
• 1 голяма глава целина
• оцет, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме целината, нарязваме я на тънки дълги ивици, сваряваме я до омекване в подсолена вода и оставяме да се отцеди.
Сваряваме отделно картофите, обелваме ги и ги нарязваме на тънки кръгчета.
Смесваме картофите и отцедената целина и подправяме със сол и лимонов сок на вкус. Оставяме салатата да престои няколко часа в хладилник, поръсваме със ситно нарязан магданоз и поднасяме.
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...